Angkat beurat: Ngartos aturan sareng terang sadayana rékaman dina olahraga ieu!

Langkung seueur tibatan janten olah raga anu tujuanana nyaéta angkat beurat, éta angkat beurat éta peryogi seueur disiplin, persiapan sareng téhnik pikeun latihanana. Olahraga, anu bahkan modalitas Olimpiade, ngabutuhkeun total atlit ti atlit sareng taun latihan pikeun ngahontal hasil anu saé.

Dina tulisan ieu kami bakal nyarios sakedik langkung seueur ngeunaan angkat beurat, aturanana sareng catetan utama anu dicandak. Kami ogé bakal nunjukkeun yén sanés ngan saukur lalaki anu latihan olahraga éta. Anjeunna kasohor pisan di kalangan awéwé ogé. Parios:

[sambel]

Anu mana?

Angkat beurat salaku bentuk persaingan ti saprak peradaban kuno, dimana aya catetan ngeunaan prakték ieu ku lalaki. Nanging, éta dina akhir abad ka-6 anu mimiti resmi sareng persaingan dunya lumangsung. Dina waktos éta ngan aya XNUMX pesaing.

Dasarna mangrupikeun olahraga anu pesaing nandingan saha anu tiasa angkat paling beurat nganggo dumbbells. Kompetisi dibagi kana fase, sareng nalika mekar, beuratna ningkat dugi ka dugi ka ayeuna ngan ukur saurang pesaing anu tiasa angkat sajumlah kilo, sareng anu dianggap juara.

angkat beurat

Angkat beurat pikeun Anu Cacad

Sakumaha urang tingali dina Paralimpik, Angkat Angkat mangrupikeun olahraga anu seueur dilakukeun ku jalma-jalma cacad, khususna anu gaduh kasusahan motor dina suku.

Nanging éta dilakukeun ku cara anu sanés. Beda sareng modalitas anu henteu cacat, anu beuratna diangkat dina posisi anu luhur, dina modalitas cacat, angkat ieu dilakukeun ngagolér dina tonggong sareng suku anu dihijikeun.

Sanaos dipraktekeun ku jalma-jalma anu gaduh mobilitas terbatas, beurat-beuratna diangkat henteu kawatesanan. Pesaing angkat beurat anu leres-leres ngesankeun. Catetan pikeun olahraga Paralympic ayeuna disetél dina 291kg. Éta teuing.

Angkat beurat

Pikeun awéwé

Lalaki janten palinter. Angkat beurat pikeun awéwé beuki populér sareng jumlah penggemar awéwé ngan ukur bakal tumuh. Tapi éta sajarah, awéwé sok ngalaman langkung kasusah dina ngalaksanakeun hal-hal anu sateuacanna ukur dilakukeun ku lalaki, sareng ngan dina taun 1996 yén séks awewe katampi dina paséa-paséa utama.


 Hoyong terang langkung seueur? Maca langkung seueur kontén dina téks Hypertrophy Awéwé!


Aturan Angkat beurat

Sakumaha anu kuring carioskeun dina bubuka, angkat beurat sanés ngan ukur ngeunaan ngangkat beurat, éta ngagaduhan aturan anu ketat anu kedah diturut. Sababaraha diantarana malah ngajamin pikeun integritas fisik atlit, sabab olahraga, nalika dilakukeun sacara salah, lumayan bahaya.

Aturan kompetisi nuturkeun dua bentuk angkat beurat anu béda, rebutan sareng lémparan. Dina sprint anu saingan kedah naékkeun dumbbells dina hiji gerakan sareng di luhur sirah, tanpa lirén. Candak lantai dina posisi anu luhur sareng angkat sakali luhur sirah anjeun.

Dina modalitas lémparan, atlit mimitina kedah angkat beuratna dugi ka daérah luhur dada teras angkatna di luhur sirah, sapertos anu sateuacanna. Dina titik ieu, anjeunna kedah ngajajarkeun suku sareng ngajaga beurat dina posisi anu sami dugi ka hakim nyarankeun yén gerakan dilakukeun leres. Éta nalika aranjeunna turunkeun beuratna kana lantai sareng ceurik dina kanyeri.

rékaman

angkat beurat awéwé

Hayu urang ngobrolkeun angka anu matak. Ayeuna waktuna pikeun minuhan catetan angkat angkat paling luhur. Angkat beuratna saé pisan nalika anjeun pikir éta jalma, tanpa bantosan artefis naon waé, anu ngangkat éta. Catetan diitung salaku jumlah tina dua latihan anu disebut di luhur, anu wajib, tarik sareng lémparan.

Panyekel catetan lalaki ayeuna ngatur jumlah total 472,5kg diangkat, nambahan 210kg dina lémparan sareng 262,5kg dina mimiti. Ngaranna Hossein Rezazadeh sareng anjeunna asalna ti Iran dimana anjeunna katelah Hercules. Teu heran, leres?

Anu ngagaduhan catetan awéwé ayeuna nyaéta Tatiana Kachirina, asalna ti Rusia, kalayan rékor 348kg diangkat, totalna 155kg dina mimiti sareng 193kg dina lemparan. Rékaman na ngahontal di 2014 di kota Almaty di Kazakhstan.

Sanaos jumlahna, praktisi nyatakeun yén angkat beurat henteu bahaya nalika dipraktekeun kalayan alat anu pas sareng ogé dina téhnikna.

Nanging, urang parantos ningali kasus pesaing anu ngalaman luka parah pisan nalika ngalakukeun angkat beurat. Janten, upami anjeun badé ngamimitian latihan olahraga, cobian kéngingkeun inpormasi anu cekap sateuacanna pikeun mastikeun integritas fisik anjeun.