Binaraga: Naha éta dianggap olahraga? Kategori naon? Kumaha jalanna ?????

otot binaraga

Binaraga mangrupikeun olahraga anu suksés pisan di sababaraha nagara sareng ngagaduhan seueur penggemar di Brazil. Olahraga ieu tujuanana nunjukkeun pesaing anu ngagaduhan otot anu paling maju.

Ngaliwatan diet, suplemén pangan sareng kagiatan fisik anu ditujukeun pikeun kéngingkeun massa otot, pesaing ti sababaraha nagara seueur latihan seueur pikeun pamer otot anu ditetepkeun. Hakim ngaevaluasi, nyandak sababaraha ukuran, sapertos volume otot.

[sambel]

Binaraga alam

Saha waé anu ngalaksanakeun binaraga biasana ngagambar rencana latihan anu beurat, salian ti tuang leres, nganggo suplemén tuangeun sareng ngalaksanakeun kagiatan aérobik.

Nanging, seueur atlit ngagunakeun sababaraha zat terlarang pikeun ngabantosan tumuh otot, nyaéta hipertrofi. Sababaraha waktos ka pengker, binaragawan alami mimiti muncul.

Binaraga alam mangrupikeun kategori anu tétéla henteu nganggo zat haram. Ieu atlit anu milih ngembangkeun awakna kalayan tumuh otot sareng nyerah panggunaan obat.

Binaragawan anu bersaing kedah sacara rutin marios daptar bahan terlarang. Nalika atlit nyumponan sagala sarat, maka anjeunna dianggap binaragawan alami.

Palasik

Binaraga klasik éta modalitas dimana atlit anu bersaing hoyong ngahasilkeun kirang massa otot, sajaba awak anu langkung atlit, kalayan simétri sareng harmoni awak. Salaku tambahan, aranjeunna henteu ngembangkeun otot pisan, sabab milih awak anu langkung 'klasik', sami sareng lalaki anu damel di gym.

Dina raraga nyiptakeun kasempetan anu sami pikeun atlit dina kategori ieu, daptar kabugaran disusun dimana beurat awak pesaing diwatesan saluyu sareng ukuranana, atanapi jangkungna, nuturkeun metode anu disiapkeun ku International Federation of Bodybuilding (IFFB).

otot anu ditetepkeun

binaraga awéwé

Ayeuna, seueur awéwé anu hoyong ngembangkeun awakna ngalangkungan latihan beurat. Ieu parantos nyababkeun seueur milarian binaraga awéwé ogé. Maka, éta dimimitian dina taun 70an, nalika awéwé debut dina pasanggiri.

Éta normal dina mayunan binaraga bikangna pikeun ngalaksanakeun latihan beurat kontinyu, kalayan tujuan ningkatkeun volume massa otot. Sareng ogé, dikaitkeun sareng nutrisi anu pas, ditambah latihan kagiatan fisik anu sanés.

Beda sareng binaraga jalu, binaraga bikang ngagaduhan prosedur anu biasana, kagiatan fisik, waktos bobo sareng suplemén khusus pikeun awak awéwé. Janten, diperhatoskeun waktos, kaayaan hormonal sareng kaistiméwaan sanés anu ngajantenkeun aranjeunna benten sareng lalaki.

Jalu

Dina jenis kategori ieu, lalaki kedah ningkatkeun otot dina sadaya daérah awak supados kéngingkeun kauntungan anu maksimal, tapi ieu kedah dilakukeun kalayan tetep sareng teratur. Janten, atlit kedah nunjukkeun otot anu ageung ageung, langkung ti éta, sami sareng harmonis.

kategori

Dina binaraga, lalaki sareng awéwé tiasa tampil sareng bersaing dina olahraga ieu dina sababaraha jinis sareng kategori. Aturan pikeun perselisihan di nagara dikembangkeun sareng diawasi ku IFBB. Dina modalitas lalaki, kategori na nyaéta:

  • Binaragawan, (manula sareng master);
  • Palasik;
  • Physique Lalaki;

Dina modalitas awéwé:

  • Kabugaran Choreographic;
  • Awak Kabugaran;
  • Bikini kabugaran;
  • Awéwé Physique;
  • Kaséhatan Kabugaran.

Ayeuna aya kategori sanés, tapi ieu anu paling penting.

awéwé dina binaraga

Éta olahraga?

Binaraga ayeuna dianggap olahraga, sareng bakal dilebetkeun kana Pan American Games di Lima, ibukota Peru di 2019. Kalebet na diputuskeun nalika rapat PASO (Pan American Sports Organisation).

Sadayana anu tanggung jawab pikeun komite Olimpiade parantos aya dina konfederasi anu ngalibatkeun komite sababaraha nagara.

tuangeun

Diét jalma anu latihan binaraga dirobah saluyu sareng hasil sareng kamajuan anu dicandak ku unggal atlit. Mimitina, penting pikeun nangtoskeun jumlah kalori anu anjeun kedah tuang unggal dinten.

Jumlah kalori unggal dinten anu atlit tiasa tuang tiasa robih ti hiji jalma ka jalma, gumantung kana targétna. Salaku tambahan pikeun latihan rutin sareng inténsitas masing-masing sahijina.

Sacara umum, diet binaragawan mangrupikeun 30% Protéin, 50% Karbohidrat sareng 20% ​​Gajih. Kadaharan anu paling dikonsumsi ku binaragawan nyaéta: dada hayam, dada kalkun, endog, siki minyak, ubi, alpukat, cau, kangkung sareng sajabana.

Pikeun pelengkap diét, binaragawan ogé nganggo suplemén tuangeun, anu ngajamin kontribusi gizi penting pikeun perolehan massa otot sareng pulih. Éta ogé penting pikeun masihan anjeun langkung énergi sareng latihan anu hébat.

Formula tina Raksasa

Program Raksasa Raksasa dikembangkeun khusus pikeun anu hoyong diajar kumaha ngagunakeun stéroid anabolik aman sareng épéktip. Janten, éta nampilkeun diét anu siap, sengit sareng épéktip pikeun dituturkeun sahingga ngajadikeun anjeun ngahontal awak anu dipikahoyong.

Tambih Deui, ku Formula Raksasa anu luar biasa sareng khusus ieu, anjeun bakal mendakan kumaha ngajaga diri tina efek samping anu dahsyat sareng ngadamel TPC anjeun. Kalayan program anu lengkep, anjeun nampi dina kanyamanan di bumi anjeun nyalira 3 buku anu endah ditambah 5 bonus éksklusif pikeun waktos anu terbatas.

Upami anjeun ogé hoyong janten raksasa sareng hoyong ngahontal tujuan, pastikeun mésér Formula Giant anjeun.

Formula tina Raksasa

Dimana ngagaleuh?

Penting anjeun terang yén hiji-hijina cara pikeun kéngingkeun Formula Giants anu lengkep, ekslusif sareng aslina nyaéta anjeun ngan ukur kedah aksés kana Loka Resmi: https://formuladosgigantes.com/

Ku kituna, anjeun ngajamin mésér anu lengkep aman, harga anu luar biasa, diskon sareng fasilitas pamayaran anu pas dina saku anjeun. Salaku tambahan, anjeun nampi bonus sareng kaunggulan pikeun anu hoyong janten raksasa sareng ngagaduhan awak anu aranjeunna sering impikeun.

Upami anjeun ngagaleuh ayeuna, anjeun masih nampi 5 bonus eksklusif sacara gratis. Pencét dina gambar di handap ieu sareng mésér Formula Raksasa ayeuna. Tong nyéépkeun waktos deui!