Retensi Cairan: Gejala, sabab, tuangeun anu ngabantosan sareng kumaha cara ngaleungitkeun sakali sareng sadayana!

ingetan cair éta tiasa lumangsung kusabab sababaraha alesan sapertos hirup cicing, masalah kaséhatan, masalah hormonal, pola dahar anu goréng sareng anu sanésna. Dina tulisan ieu tingali sababna, gejala utama sareng naon anu kedah dilakukeun pikeun ngaleungitkeun pembengkakan.

[sambel]

Anu mana?

Ingetan cairan mangrupikeun sajumlah ageung cairan akumulasi dina cara anu kaleuleuwihi sareng henteu teratur antara sél awak, anu dina waktos engké bakal dibatalkeun ku cikiih. Gejala anu dominan nyaéta ngabengkak, katingali utamina dina suku, suku, tungkak sareng beuteung.

Masalah ieu lumangsung nalika pembuluh darah anu ipis, nyaéta, sempit pisan, janten ageung, nyababkeun cairan bocor kana jaringan subkutan.

Gejala ingetan cairan

Gejala utama ingetan cairan nyaéta busung lapar (pembengkakan), anu tiasa ditingali dina sakujur awak atanapi dina sababaraha bagian khusus awak. Umumna, jalma anu kaserang masalah ieu perhatoskeun pembengkakan di daérah awak, anu langkung rentan kana akumulasi cai.

Sabab

Awak urang tiasa dianggo sapertos mesin anu sampurna. Sanaos anjeunna ngagaduhan seueur cara pikeun mastikeun yén parobihan kasaimbanganana henteu ngarugikeun anjeunna, aya sababaraha cara anu dianggo pikeun nunjukkeun yén aya dina awak urang henteu leres pisan.

Dina waktos panahan cairan urang kedah nyarios yén aya anu kedah dilakukeun pikeun ngarobih kaayaan ieu. Anu nyababkeun ingetan cairan tiasa:

  • Panyakit jantung;
  • Kasakit ginjal;
  • Panyakit ati;
  • Masalah tiroid nyababkeun jinis pembengkakan anu khas;
  • Gaya hirup cicingeun;
  • Inuman alkohol langkung seueur;
  • Asupan uyah kaleuleuwihan;
  • Obesitas;
  • Haseup;
  • Pamakéan sababaraha pangobatan, sapertos pikeun ngendalikeun tekanan getih;

Dina sababaraha kasus, ngabareuhan minor ngagaduhan alesan anu khusus, sapertos sirkulasi getih anu goréng.

ingetan cair

[junkie-tabs] [junkie-tab title=”JASMANI Anjeun DIPÉNGKEUN DINA 2 MINGGU Kahiji!”] Upami anjeun milarian detoksifikasi awak anjeun, kaleungitan pangukuran, ngeureunkeun ingetan cai sareng seueur kauntungan anu sanés, anjeun WAJIB terang ☛ DETOPIL!! ☚ Suplemén NATURAL anu bakal ngarobih kahirupan anjeun !! [/junkie-tab] [/junkie-tabs]

Naon anu kedah dilakukeun?

Pikeun nyingkahan ingetan cairan, penting pikeun ngadopsi sababaraha kabiasaan séhat sapertos prakték kagiatan fisik, ngirangan konsumsi tuangeun sareng uyah sareng ningkatkeun konsumsi tuangeun anu ngandung magnesium sareng pangan diuretik.

Éta panggih inuman seueur cai, anu bakal ngamajukeun fungsi organ anu leres sapertos ginjal, ningkatkeun pembentukan kiih. Ku cara kieu, éta bakal ngabantosan sirkulasi, nyegah ingetan cairan.

ingetan cairan nalika kakandungan

Tanda-tanda ingetan cairan nalika kakandungan biasana muncul saatos bulan kalima, sareng biasana diucapkeun dina sababaraha dinten munggaran saatos babaran. Ieu kusabab bagian tina beurat anu dicandak ku awéwé hamil di ahir kakandunganana nyaéta cairan.

Alesan pikeun ingetan cairan nalika kakandungan tiasa robih numutkeun unggal awéwé anu hamil. Diantara alesanna nyaéta parobahan hormonal, pakean ketat sareng sapatu, pamakean sababaraha ubar, konsumsi katuangan asin, sareng anu sanésna.

ingetan cair

Dina rai

Beungeut ogé mangrupikeun daérah awak anu sangsara akibat ingetan cairan. Bengkak lumangsung kusabab sababaraha alesan, kalebet panggunaan pil KB, konsumsi alkohol, robih makeup, sakedik bobo, masalah hormonal sareng kakurangan kolagén

Sacara umum, ngabareuhan di daérah nyanghareupan disababkeun ku tegangan dina otot, anu ngarusak sistem limfa, nyababkeun ingetan cairan.

ingetan suku

Ingetan cairan dina suku biasana kajadian kusabab jaringan radang kusabab ayana toksin, akumulasi cairan sareng ngirangan kamampuan balik véna. Hasilna, suku janten bareuh sareng nyeri.

ingetan cair

beuteung

Beuteung mangrupikeun daérah anu paling akumulasi cairan, disababkeun ku kahirupan anu teu cicing sareng pola makan anu henteu hadé. Nanging, ingetan cairan di daérah beuteung tiasa nunjukkeun masalah kaséhatan anu serius sapertos ati, ginjal, jantung, bahkan kanker.

Kusabab kitu, penting pikeun milari dokter pikeun tés sareng terang alesan pikeun ingetan ieu.

ingetan cair

Ingetan Hormone

Tegangan prensensual ogé tiasa janten faktor sanés anu nyumbang kana akumulasi cairan. Ieu kajantenan sabab progesteron, nyaéta hormon bikang, ningkat nyababkeun busung lapar, anu paling sering lumangsung dina beuteung, dada sareng suku.

Cortisol nyaéta hormon anu, nalika dina jumlah anu seueur dina awak, tiasa nyababkeun ingetan cairan.

Kadaharan pikeun ngeureunkeun ingetan Cairan

Pikeun nyingkahan atanapi ngirangan ingetan cairan penting pisan pikeun nyéépkeun kadaharan anu beunghar kalium. Mangrupikeun mineral dasar pikeun awak, sareng ngagaduhan seueur kawajiban penting. Perkawis ingetan cairan, mineral ieu ngaleungitkeun kadar natrium awak sareng ningkatkeun formasi cikiih.

Kadaharan sanés anu ngabantosan ngaleungitkeun ingetan cairan nyaéta buah sapertos samangka, cau, cantaloupe, nanas jeung anggur. Sayuran sapertosna daun hideung ditambah bonténg sareng zucchini, sabab beunghar ku cai.

Teh ogé aya dina daptar ieu, sabab éta sekutu penting ngalawan ingetan cairan. Anjeun waru, artichoke, green green, peterseli sareng carqueja ngabantosan sabab diuretik, ngaleungitkeun akumulasi cairan dina awak.

ingetan cair