Overtraining: Naon éta? Naon sababna? Kumaha cara ngubaranana? Sareng nyegah?

Overtraining

Kajadian Overtraining umum pisan pikeun atlit anu hoyong kéngingkeun otot gancang, atanapi anu kedah ilubiung dina sababaraha pasanggiri. Diajar langkung seueur ngeunaan masalah ieu sareng naon anu anjeun kedah lakukeun pikeun nyegah latihan.

[sambel]

Naon ari Overtraining?

Overtraining mangrupikeun ungkapan anu dianggo pikeun ngagambarkeun teuing latihan. Mangrupikeun masalah anu kajantenan iraha waé atlit latihan langkung latihan fisik tibatan awakna tiasa cageur. Éta kajadian nalika jalma ngalaksanakeun latihan, henteu pantes, tanpa ngahargaan période pamulihan atanapi tenggat waktos.

Perlu dipikaharti yén éta henteu di jero gim anu anjeun kéngingkeun massa otot sareng kakuatan, tapi di luar éta. Nalika awak lalaunan mulangkeun serat otot anu kapangaruhan nalika latihan.

Salaku tambahan pikeun latihan fisik anu kaleuleuwihi sareng kurangna istirahat anu saé, faktor sanés ogé aya hubunganana sareng Overtraining, sapertos: kecanduan, pola dahar anu goréng sareng setrés.

Sabab

Olahraga mangrupikeun hal anu saing pisan ku kalapa. Kalayan seueur inpormasi anu aya, panilitian anu aya hubunganana sareng lapangan, fisiologis, palatih sareng atlit diajar langkung seueur ngeunaan rencana latihan. Maka, salaku hasilna, aya parobihan dina prosedur latihan.

Beungkeutan rencana latihan anu ditarik sareng sakedik waktos pamulihan, sasarengan kaleungitan kinerja pikeun waktos anu lami (nambihan sababaraha minggu atanapi bulan), nyababkeun Overtraining.

Ieu ngandung harti yén istirahat saatos latihan penting pisan. Nya, istirahat éta saatos latihan penting pisan pikeun nyegah Overtraining.

Sering dianalisis di atlit, Overtraining ogé disababkeun ku faktor anu aya hubunganana sareng diet goréng sareng setrés.

Maka, penting pisan pikeun ngalaman évaluasi fisik sateuacan ngamimitian latihan fisik naon waé. Salaku tambahan pikeun nyusun rencana latihan numutkeun tingkat kabugaran anjeun.

kacapean

Gejala Overtraining

Kalayan awak seueur teuing sareng lemah, atlit mimiti perhatoskeun yén anjeunna henteu kéngingkeun massa otot. Janten, ieu mangrupikeun salah sahiji gejala Overtraining, tapi awak ogé masihan langkung seueur tanda sateuacan ieu kajantenan.

Upami anjeun terang kumaha mikawanoh gejalana, langkung gampang pikeun nyegah karusakan ieu sateuacan nyababkeun masalah ageung dina pamekaran fisik anjeun. Parios:

  • Balukar tina latihan henteu muncul, kusabab kurangna panghasilan anu signifikan.
  • Ngaronjat laju jantung nalika istirahat.
  • Atlit tanpa kakuatan sareng karep ngalaksanakeun latihanana.
  • Kekebalan rendah.
  • Otot biasana biasana nyeri tina latihan terakhir. Nanging, gejala ieu ngan ukur valid pikeun jalma anu parantos ngalaksanakeun kagiatan fisik pikeun waktos anu lami, sabab unggal pamula ngaraos otot-otot nyeri langsung di awalna.
  • Kasusah bobo, nyababkeun dina seueur kasus insomnia.
  • Nyeri sirah.
  • Kacapean.
  • Kurang napsu.
  • Masalah hormonal.
  • Ngambek sareng ayun-ayunan suasana haté.
  • Bencana kacilakaan.
  • Ngirangan beurat awak.
  • Dina sababaraha kasus anu jarang, déprési.

Upami dicirikeun yén atlit kaserang Overtraining, istirahat penting pisan. Sanaos pikeun sababaraha atlit kamungkinan nyandak istirahat tina latihan sesah, masa istirahat ieu diperyogikeun sahenteuna lima belas dinten kanggo kasembuhanana.

Pencegahan

Pikeun nyingkahan penampilan Overtraining, perlu pikeun ngadopsi sababaraha sikep pikeun latihan sadidinten. Ku cara kieu, bakal tiasa ngahontal hasil anu saé.

Mimitina, jadwalkeun istirahat anjeun, sabab éta henteu nguntungkeun anjeun olahraga unggal dinten dina saminggu upami awak anjeun henteu cageur antara latihan.

Éta ogé penting pikeun istirahat wengi anu saé, nyaéta bobo saé. Ieu ngirangan kasempetan atlit pikeun latihan teuing sareng ogé ulah nganggo suplemén anu nyéépkeun saréna.

Ngurangan latihan anu sanés, sareng istirahat sapoe pinuh. Penting pikeun ngirangan setrés sapopoé.

Gejala overtraining

Kumaha carana ngubaran Overtraining?

Tapi upami anjeun parantos kaserang Overtraining, tingali dokter pikeun penilaian pikeun ngaidentipikasi daérah khusus awak anjeun anu kedah langkung diperhatoskeun. Salaku tambahan, anjeun kedah hormat interval sésa antara latihan.

Nginum seueur cai penting pisan pikeun ngabantuan hidrasi sareng fungsi otot anu pas. Saatos diét anu saé penting pisan sareng merhatoskeun sinyal anu diseratkeun ku awak.

tuangeun

Pikeun ngagaduhan hasil anu saé dina latihan sareng ulah latihan teuing, penting pisan pikeun diét anu saé. Nalika aya latihan anu beurat, awak peryogi nutrisi kanggo restorasi sareng pertumbuhan otot.

Diét saurang olah raga kedah ngandung protéin, karbohidrat sareng lemak, supados penyembuhan otot anu leres lumangsung antara sési latihan.

Janten, konsumsi buah sareng sayuran anu sumber penting tina vitamin sareng mineral pikeun tumuh otot, sajaba ti nyayogikeun langkung seueur tanaga pikeun olahraga.